Štampa

DSC 0035

 

Mreža Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS uz podršku Danskog saveta za izbeglice kroz program „Jačanje kapaciteta i pružanje pomoći u rešavanju izbegličke krize“ organizuje okrugli sto pod nazivom  „Poštuj različitosti“.

Uvereni da je rešavanje migrantske/izbegličke krize jedan od prioriteta Republike Srbije na svim nivoima, a posebno na nivou lokalnih zajednica, okrugli sto ima za cilj da  otvori  dijalog o izazovima kojima je naše društvo suočeno, kao  i o  mogućnostima unapređivanja mehanizama i politika na lokalnom nivou za upravljanje  procesom mešovitih migracija, a na temelju postojeće zakonske regulative i međunarodnih standarda zaštite ljudskih prava.

Okrugli sto je održan u sredu, 27. jula 2016. godine u prostorijama gradske uprave Grada Zaječarau perioduod 11:00h do 12:30h.

Na skup su pozvani predstavnici Gradske uprave Zaječar, Saveta za migracije Grada Zaječara, Policijske uprave Zaječar, Granične policije, Zdravstvenog centra Zaječar, Crvenog krsta Zaječar, Nacionalne službe za zapošljavanje, Centra za socijalni rad Zaječar, ZZJZ „Timok“, organizacija civilnog društva i medija.

DSC 0022

DSC 0024

DSC 0003

DSC 0045